18 Ocak 2012 Çarşamba

Alaca Çorba

3 su bardağı dövme (aşurelik buğday)

1 su bardağı nohut

¾ su bardağı mercimek

5 adet kuru kırmızı biber

Tarhın

Tuz, zeytinyağı,

5 adet soğan

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

Geceden ıslatılan dövme ve nohut, bol su ile kaynamaya bırakılır. Yüzeye çıkan köpükler alınır. Mercimeğin suyu siyah olacağı için ayrı bir tencerede pişirilir. Boyuna, uzun ve ince şeritler halinde doğranan soğan, salça, suyu süzülmüş olarak mercimek, kırılmış kuru biber, kuru tarhın; nohut ve dövmeye eklenir. Tüm malzemeler yumuşayıp piştikten sonra ocaktan alınır. Kırmızı biber ve karabiberle ısıtılmış yağ çorbanın üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok: