18 Ocak 2012 Çarşamba

Maş Çorbası

2 su bardağı maş

½ su bardağı pirinç

2 orta boy kuru soğan

2-3 tane kurutulmuş kırmızı biber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tarhın

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

Maş, 7-8 bardak su ile kaynamaya bırakılır. Bir süre sonra maşın kabukları gövdeden ayrılır, suyun üstüne çıkar. Yüzeye çıkan kabuklar, bitinceye kadar alınır. Yarım halka şeklinde ince veya boyuna ince doğranmış soğanlar ve yıkanmış pirinç eklenir. Salçalar, doğranmış kuru biberler, tuz ve tarhın da konulup, pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Yağ kızdırılır, içine kırmızı biber atılır, çorbanın üstünde gezdirilir.

Hiç yorum yok: