18 Ocak 2012 Çarşamba

Simit Aşı

1 su bardağı köftelik bulgur (simit)

150 gr. Kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2-3 adet kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

Karabiber, tuz

Kıymayı kavurup, yağını bırakınca ince doğranmış 1 soğanı ekleyin. Soğanlar solunca salçayı, suyu ve tuzu ilave edip, kaynatın. (Mevsiminde ince doğranmış yeşil biber, salça yerine domates eklenebilir. ) Simiti ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıvamı pilavdan sulu olmalıdır. Gerekirse sıcak su ilave edin. Diğer tarafta ince doğranmış soğanı, yağda pembeleştirin, pul biberi atın. Pişmiş aşın üstüne karabiber serpip soğanlı, biberli yağı gezdirin. Turşu, tere, turp ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: