18 Ocak 2012 Çarşamba

Malhıtalı Aş

2 su bardağı malhıta (kırmızı mercimek)

1 su bardağı pilavlık bulgur

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı kırmızı pul biber

2 büyük boy kuru soğan

1 su bardağı zeytinyağı

Tuz

Malhıta yıkanır, üzerine 6-7 bardak su konulur, kaynatılır. Üzerinde oluşan köpükler alınır. Bulgur eklenir, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Salçalar ve tuz ilave edilir. Soğanlar ince doğranıp, yağda pembeleşinceye kavrulur. Ocaktan alınırken kırmızı biber eklenir. Yağ sıcak olarak yemeğin üzerinde gezdirilir. Malhıtalı aş yumuşak kıvamda olmalıdır.

Turp, tere, turşu, ayran ile servis edilir.

Hiç yorum yok: