18 Ocak 2012 Çarşamba

Çiğ Köfte

300-400 gr. et (Et taze, yağsız (0 yağ) ve koyun eti olmalı. Güvenilir ve iyi bir kasaptan temin edilmeli. Yeşillikler de iyi yıkanırsa, evde yapılmış çiğ köftenin sağlık için bir tehdit oluşturması beklenmez.)

Domates salçası (3 kaşık, +/- 1 kaşık)
Biber salçası (3 kaşık, +/- 1 kaşık)
Pul biber (2 kaşık, +/- 1 kaşık)
Karabiber (2 tatlı kaşığı, +/- 1 kaşık)
Çiğ köfte baharatı (2 tatlı kaşığı, +/- 1 kaşık)

Kimyon (2 tatlı kaşığı)
Tuz
Kabuğu ile dilimlenmiş 1 limon (önce ikiye, sonra 4'e kesilmiş)
1 kuru soğan, ince doğranmış veya rende
2-3 diş kuru sarmısak, ince doğranmış

Öncelikle bu malzemeler iyice karıştırılır, bütünleştirilir, bir tarafa toplanır ve aynı hacimde bulgur (köftelik) eklenir.

Bulguru ekledikten sonra köfte yoğurulmaya başlanır.

Yoğururken aralıklı olarak yarım çay bardağı su eklenir.

Bulgur tamamen yumuşayınca ince kıyılmış taze soğan, sarımsak eklenir.

Biraz yoğurulduktan sonra zeytinyağı ilave edilir, yoğurulur.

En son ince kıyılmış maydanoz eklenir.

Servisten önce limonları çıkarmayı unutmayın.

Hiç yorum yok: