18 Ocak 2012 Çarşamba

Mercimekli Pilav


2 su bardağı mercimek

1-1,5 su bardağı pilavlık bulgur

1 tatlı kaşığı biber salçası

1,5 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, Karabiber

1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Yeterince zeytinyağı veya sade yağ

Mercimek yıkanır, üzerini 2 parmak geçecek kadar su konur, tuz atılır. Pişmeye yakın salçalar eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Bulgur eklenir, tencerenin kapağı kapatılır, suyunu çekene kadar pişirilir. Pilavın üzerine kırmızı biber, kara biber serpilir. Yağ tavada iyice ısıtılır, pilavın üstüne gezdirilir, karıştırılır.

Not: Pilavın lapa olmaması için, yağı pilav sıcakken eklemeyin, bir süre bekleyin. Pilav ılıkken kızgın yağı gezdirin.

Mevsim salatası, turşu, ayran veya cacıkla servis edilir.

Soğukken ayran veya yoğurtla karıştırılarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Not: İstenirse 1-2 tane ince doğranmış soğan yağa eklenip, pembeleştikten sonra pilava eklenebilir.

Hiç yorum yok: